Over Jeroen

Jeroen van Veldhuizen is geboren op 19 september 1973 te Alkmaar. Hij kwam door zijn ouders al vroeg in aanraking met muziek. Zijn moeder speelde dwarsfluit, fagot en was blokfluitdocente. Zijn vader speelde klarinet en was tevens dirigent. Zijn broer ging later saxofoon spelen. Jeroen kreeg zijn eerste blokfluitlessen op vierjarige leeftijd en vervolgens vanaf zijn zesde jaar pianolessen. Toen hij acht jaar oud was kreeg hij van zijn vader klarinetles. Uiteindelijk koos hij op negenjarige leeftijd voor de hobo en kreeg hij lessen bij de muziekschool van Heiloo. Hier ontstond de passie voor het muziekmaken. Na een korte opleiding kwam hij in het jeugdorkest van Caecilia Heiloo.

Toen hij zestien was, bracht hij een zomer door in het New England Music Camp (Maine, VS) waar hij zijn eerste dirigeerlessen kreeg. In de zesde klas van het VWO werkte Jeroen als repetitor met het schoolorkest en de solisten van de schoolmusical. Hier ontstond de voorliefde voor het leiding geven aan een groep muzikanten die pas later tot uiting zou komen.

Na het VWO ging Jeroen Natuurkunde studeren. Echter muziek bleef een zeer belangrijk deel van zijn leven. Jeroen speelde in diverse orkesten waaronder Apollo Zaandijk, VU-Orkest, VU-Kamerorkest, Corus Orkest en Noordenwind. Op dit moment speelt Jeroen hobo bij Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam en bij het Noord-Hollands Blazersensemble.

Omdat de muziek zo’n groot deel van zijn leven uit bleef maken besloot Jeroen om op zijn 32e zijn muziekleven te professionaliseren. Hij nam privélessen bij dirigent Jan Schut en schreef zich in als student aan de Schumann Akademie. In het derde jaar sloot hij alle theorievakken af en werd hij aangenomen in het derde jaar van het Conservatorium van Amsterdam. Daar volgde hij onder meer hobolessen bij Jan Kouwenhoven en pianolessen bij Peter Besseling. Jeroen volgde masterclasses bij onder andere Johan de Meij, Lucas Vis en Luc Vertommen.

Op dit moment is Jeroen muzikaal leider en dirigent bij Musical Wognum. Jeroen wordt regelmatig gevraagd om in te vallen bij diverse orkesten in de regio.

© Jeroen van Veldhuizen 2014